Boerenomelet

24 mei 2016
4 december 2023

Lekker bij een boterham of als vleesvervanger bij de warme maaltijd.

Ingredienten voor 1 personen

1 eetlepel bak- en braadmargarine of olie
2 eieren
50 ml (soja)room
1 tomaat
½ ui
1 gekookte aardappel
20 g gemalen kaas
Kruiden naar keuze: bv peterselie, bieslook, paprikapoeder
Peper en zout

Bereiding

  1. 1

    Was de tomaat en champignons en snij ze fijn.

  2. 2

    Snipper de ajuin en snij de aardappel in blokjes.

  3. 3

    Doe de aardappelblokjes en champignonschijfjes in een pan.

  4. 4

    Fruit de ajuin in de margarine of olie.

  5. 5

    Voeg de tomaat toe.

  6. 6

    Klop de eieren los.

  7. 7

    Voeg vervolgens de kruiden toe en dan de gemalen kaas.

  8. 8

    Giet dit mengsel over de champignons en aardappelen en laat op een zacht vuurtje verder bakken, tot de eieren gestold zijn.

Voedingswaarden

Energie: 2097 kJ / 504 kcal
Eiwitten: 26,60g
Vetten: 35,60g
waarvan verzadigd: 9,71g
Koolhydraten: 17.10g
waarvan suiker: 5g
Vezels: 5g
Natrium: 0,62g