Boerenomelet
Lekker bij een boterham of als vleesvervanger bij de warme maaltijd.
Ingredienten voor 1 personen
1 eetlepel bak- en braadmargarine of olie
2 eieren
50 ml (soja)room
1 tomaat
½ ui
1 gekookte aardappel
20 g gemalen kaas
Kruiden naar keuze: bv peterselie, bieslook, paprikapoeder
Peper en zout
Bereiding
-
1
Was de tomaat en champignons en snij ze fijn.
-
2
Snipper de ajuin en snij de aardappel in blokjes.
-
3
Doe de aardappelblokjes en champignonschijfjes in een pan.
-
4
Fruit de ajuin in de margarine of olie.
-
5
Voeg de tomaat toe.
-
6
Klop de eieren los.
-
7
Voeg vervolgens de kruiden toe en dan de gemalen kaas.
-
8
Giet dit mengsel over de champignons en aardappelen en laat op een zacht vuurtje verder bakken, tot de eieren gestold zijn.
Voedingswaarden
Energie:
2097 kJ
/
504 kcal
Eiwitten:
26,60g
Vetten:
35,60g
waarvan verzadigd: 9,71g
waarvan verzadigd: 9,71g
Koolhydraten:
17.10g
waarvan suiker: 5g
waarvan suiker: 5g
Vezels:
5g
Natrium:
0,62g