Tiramisu met aardbeien

31 augustus 2016
17 november 2023

Tiramisu met aardbeien, smaakt altijd op een zonnige dag!

Ingredienten voor 4 personen

100 g suiker
1 klein scheutje Amaretto
1 pakje lange vingers
600 g aardbeien
3 eierdooiers
2 zakjes vanillesuiker
250 g mascarpone.

Bereiding

  1. 1

    Leg 6 mooie aardbeien apart

  2. 2

    Mix de rest van de aardbeien met 50 g suiker en de likeur tot een gladde saus

  3. 3

    Breek de lange vingers in stukken

  4. 4

    Rasp de koud bewaarde witte chocolade met een grove rasp

  5. 5

    Klop de eierdooiers met de rest van de suiker en de vanillesuiker tot een luchtig mengsel

  6. 6

    Roer de mascarpone erdoor

  7. 7

    Schep een derde van het mascarponemengsel in een glazen schaal of coupe

  8. 8

    Leg daarop de helft van de lange vingers en de helft van de aardbeiensaus

  9. 9

    Schep daarboven de helft van het mascarponemengsel en de resterende lange vingers en aardbeiensaus

  10. 10

    Dek af met de rest van het mascarponemengsel

  11. 11

    Strijk de bovenkant glad en plaats in de koelkast

  12. 12

    Garneer het geheel met de overgebleven aardbeien en de geraspte witte chocolade.

Voedingswaarden

Energie: 3079 kJ / 733 kcal
Eiwitten: 11,20g
Vetten: 36,30g
waarvan verzadigd: 22,77g
Koolhydraten: 88.40g
waarvan suiker: 73,30g
Vezels: 2,70g
Natrium: 0,08g