Papillot met zalm en mozzarella

31 augustus 2016
2 november 2023

Ingredienten voor 4 personen

4 zalmfilets van elk 100 g
125 g mozzarella light
4 gepelde tomaten
1 citroen
Verse basilicum
8 zwarte olijven (ontpit)
1 eetlepel kappertjes
4 koffielepels olijfolie
Peper en een snufje zout

Bereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C

  2. 2

    Hak de olijven, kappertjes en basilicum fijn

  3. 3

    Snij de gepelde tomaten en mozzarella in fijne plakjes

  4. 4

    Bestrijk 4 vellen aluminiumfolie met een beetje olijfolie

  5. 5

    Verdeel de olijven, kappertjes en basilicum over de vellen en leg op elk vel een zalmfilet

  6. 6

    Beleg met plakjes tomaat en mozzarella

  7. 7

    Besprenkel elk stukje zalm met een koffielepel olijfolie en een paar druppels citroensap

  8. 8

    Kruid met peper en een zout

  9. 9

    Vouw de folie dicht en verhit de papillotten 20 minuten in de warme oven.

Voedingswaarden

Energie: 1482 kJ / 358 kcal
Eiwitten: 25,90g
Vetten: 25g
waarvan verzadigd: 5,18g
Koolhydraten: 5.10g
waarvan suiker: 3,50g
Vezels: 2,90g
Natrium: 0,34g