Koude groentesoep

24 mei 2016
26 november 2023

Ingredienten voor 4 personen

500 g tomaten (ontveld)
1 kleine courgette
1 rode en 1 gele paprika (ontveld)
1 ui
4 stengels bleekselder
3 eetlepels limoen-of citroensap
3 eetlepels fijngehakte peterselie
1 l zoutarme, magere kippenbouillon (afgekoeld)
Op smaak brengen met peper en/of cayennepeper

Bereiding

  1. 1

    Snij de groenten fijn en pureer ze in de blender.

  2. 2

    Pers het teentje knoflook fijn.

  3. 3

    Voeg het limoen- of citroensap toe.

  4. 4

    Voeg de bouillon toe tot de gewenste consistentie.

  5. 5

    Werk af met peterselie en breng op smaak met de kruiden.

  6. 6

    Tip: indien je de tomaten en paprika’s eerst even stooft in 1 eetlepel olijfolie, verhoog je de beschikbaarheid van het aanwezige lycopeen en maak je je soepje nog gezonder.

Voedingswaarden

Energie: 521 kJ / 129 kcal
Eiwitten: 5,40g
Vetten: 2,60g
waarvan verzadigd: 1,27g
Koolhydraten: 16.10g
waarvan suiker: 13,60g
Vezels: 5,80g
Natrium: 0,86g
Bronnen

Recept van Vlaamse Diabetesliga - aangepast door de diëtisten van het Wit-Gele Kruis