Fusilli met aubergines en ricotta

31 augustus 2016
26 november 2023

Probeer eens een pasta met aubergine, een echte seizoensgroente en heerlijk in combinatie met tomaten.

Ingredienten voor 4 personen

2 aubergines
1 teentje knoflook
1 bosje verse basilicum (30 g)
olijfolie
300 g volkorenfusilli
200 g ricotta
10 g Parmezaanse kaas

Bereiding

  1. 1

    Snijd de aubergines in de lengte doormidden en stoom ze 25 min (of tot wanneer ze gaar zijn)

  2. 2

    Pel het teentje look, snijd in dunne plakjes

  3. 3

    Hak de verse basilicum fijn

  4. 4

    Bak de plakjes look met de fijngehakte verse basilicum in 1 eetlepel olijfolie goudbruin

  5. 5

    Giet de tomaten in de pan en plet ze fijn

  6. 6

    Vul de lege blikken met water en giet ze leeg in de pan

  7. 7

    Voeg peper en zout toe

  8. 8

    Breng de saus aan de kook en laat 30 minuten pruttelen

  9. 9

    Snijd de aubergines in kleine stukjes en laat 10 minuten meekoken

  10. 10

    Kook intussen de fusilli beetgaar

  11. 11

    Hussel de pasta en de ricotta door de saus

  12. 12

    Strooi er aan tafel een beetje geschaafde Parmezaan over.

Voedingswaarden

Energie: 1999 kJ / 474 kcal
Eiwitten: 22,20g
Vetten: 11,80g
waarvan verzadigd: 5,22g
Koolhydraten: 62.80g
waarvan suiker: 17,50g
Vezels: 16,50g
Natrium: 0,11g